Актуелности

09.11.2021.

НТП Ниш и ЈП Поште Србије започели сарадњу

Какве бенефите грађанима доноси дигитализација услуга Поште Србије, докле се стигло са развојем иновативних приступа и услуга у њиховом пословању и како стартап компаније НТП Ниш ту могу помоћи, била је тема разговора са в.д.директором ЈП „Пошта Србије”  Зораном Ђорђевићем.

У обиласку Научно-технолошког парка Ниш представници наших компанија чланова презентовали су своје производе који се односе на развој wеб и мобилних апликација, као и платформе које се примењују за повећање eCommercе услуга.  На одржаном састанку чланови Клуба Привредника Naissus могли су да чују нешто више о побољшању поштанско-логистичких услуга као и да представе своје компаније и дају предлоге у овом делу развоја услуга Поште Србије.

Научно-технолошки парк Ниш као заједница стручних људи у области информационих технологија активно ће се укључити у предстојећи процес дигитализације и формирања Data центра Пошта Србије јер су могућности за примену иновативних процеса више него повољне!

Потписивање Споразума о сарадњи између Научно-технолошког парка Ниш и Пошта Србије, као једним од највећих и најзначајнијих јавних пословних система, представља добар пример како се дигитализација једног јавног ресурса може искористити и ставити у функцију развоја иновационог екосистема и подршке развоју домаћих иновативних решења и стартап компанија. 

Компаније чланови НТП Ниш имали су прилику да презентују своје потенцијалне предлоге и решења за поспешивање активности дигитализације Поште Србије и да на тај начин дају допринос или подстакну неку од идеја како у наставку модернизовати услуге Поште Србије.

Назад