Актуелности

11.03.2024.

Директор НТП Ниш добитник је НАЛЕД-овог Специјалног признања за 2023. годину

У складу са одлуком Управног одбора и на предлог чланова и Извршне канцеларије Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), директор др Милан Ранђееловић добитник је Специјалног признања за допринос реформама у Републици Србији. Ово престижно признање додељује се као симбол изузетног лидерства, посвећености и сарадње у пружању доприноса реформама које за циљ имају унапређење пословног окружења и друштвеног развоја.

Како се у самом образложењу наводи, Научно-технолошки парк Ниш, од самог почетка свог пословања тежи креирању повољног пословног окружења и иновационог екосистема који подстиче предузетништво и привредни развој Региона Јужне и Источне Србије. У сарадњи са НАЛЕД-ом укључио и локалне предузетнике и иноваторе у StarTech програм, отварајући им прилике за приступ бесповратним средствима намењеним развоју њихових иновативних пројеката.
За мање од три године, број компанија чланова премашио је 50 иновативних компанија које запошљавају више од 600 младих и талентованих људи, а међу којима су и развојни центри водећих глобалних компанија. Осим што јача локалну иновациону инфраструктуру, НТП Ниш игра кључну улогу и на регионалном нивоу кроз подршку оснивању и унапређењу девет регионалних стартап центара и два иновациона инкубатора при факултетима.
Допринос НТП Ниш регионалном развоју препознат је кроз иницијативу за изградњу новог објекта, уз инвестицију од преко 22 милиона евра, што ће утростручити капацитете за подршку иновацијама.

Ово признање јесте потврда посвећености и непрекидног труда који улажемо у креирање бољег пословног и друштвеног окружења, мотивишући нас да наставимо са радом на промоцији иновација, технолошког развоја и предузетништва у нашем региону.

 

Назад