Актуелности

09.11.2022.

Међу StarTech грантистима нашло се пет компанија из НТП Ниш

Шест компанија из Ниша, од којих су пет компаније чланови НТП Ниш, добитници су StarTech гранта за 2022. годину!

Опредељена средства у износу од 1.000.000 USD биће усмерена ка подршци стартаповима са иновативним идејама, развоју концепта и прототипа, имплементацију и комерцијализацију иновативних производа и услуга.

Ко су StarTech звезде из заједнице НТП Ниш?

Nais Robotics – иновативно решење Кошко које комбинује физичку активност – тренирање кошарке, са апликацијом која подстиче такмичење међу широм групом играча (www.коsко.rs)

Just Start – ради на развоју City&Ме апликације која омогућава комуникацију града и грађана, подстиче активизам и деловање грађана у области рециклаже, бициклизма, уређења простора…

Core – nZEBrick – иновативно техничко решење оличено у хетерогеном асиметричном глиненом блоку за зграде скоро нулте потрошње енергије.

Syncit Group – Athena AI – BI бизнис платформа која увећава ефикасност eCommerce продавница

COMING-Computer Engineering радиће на унапређењу универзалног аутономног пољопривредног робота – AgAR.

Ове компаније наставиће да активно развијају своје иновативне производе захваљујући средствима које обезбеђује компанија Philip Morris.

StarTech програм подршке дигиталној трансформацији малих и средњих предузећа део је трогодишњег пројекта за промоцију иновација и технолошког развоја у Србији који спроводи НАЛЕД а финансира компанија Philip Morris. Циљ пројекта је убрзање раста српских компанија и трансформација традиционалне економије у дигиталну и пружање подршке у виду средстава и експертизе, рада на унапређењу услова за подстицање иновација и промоције домаћих иновативних бизниса.

Назад