Актуелности

09.06.2022.

Када идеје постану реалност

Научно-технолошки парк Ниш, догађајем НТП НИШ 2.0 – Када идеје постану реалност обележио је другу годину пословања!

Са локалним партнерима и сарадницима, са којима смо у претходном периоду заједно дошли до зацртаних циљева, рекапитулирали смо реализоване активности и најавили неке значајне пројекте и идеје на чијој имплементацији ћемо радити у наредном периоду.

У протекле две године трудили смо се да постанемо центар окупљања иновативне заједнице, поготово у Региону Јужне и Источне Србије.

Поред пандемије COVID-19 вируса, за само две године, успели смо да организујемо преко 100 догађаја којима је присуствовало више од 5000 заинтересованих за област технолошког предузетништва. Угостили преко 20 делегација високог профила. Формирали Регионалну мрежу за развој технолошког предузетништва, организовали низ радионица и менторских сесија. Успешно смо завршили рад на Листи кључних услуга НТП Ниш, Развоју пословног модела и Стратегији развоја НТП Ниш за период до 2030. године

Најпоноснији смо, свакако, на чињеницу, да је у претходном периоду било више од 100 пријава заинтересованих на наше јавне позиве и да смо постали заједница коју чини 50 иновативних компанија чланова у којима ради преко 500 високообразованих стручњака!

У оквиру НТП НИШ 2.0 догађаја, у сарадњи са Локалном фондацијом Ниш (ЛФН) ораганизовали смо хуманитарну лицитацију, а на надметању било је 20 предмета чијом продајом је обезбеђено 441.200 динара. Међу предметима нашли су се спортски реквизити, уметничке слике, ваучери за спортске и културне догађаје, као и предмети које је обезбедила Новак Ђоковић фондација – знојница, лоптица и мајица са потписом Новака Ђоковића која је излицитарана за фантастичних 62.000 динара! Комплетан новац биће уложен у развој и улепшавање града, кроз подршку формалним и неформалним групама грађана у Нишу, на конкурсима које расписује ЛФН.

Након радног дела, обележавање две године пословања завршили смо рођенданском прославом намењеној члановима Научно-технолошког парка Ниш, која је замишљена као неформално дружење компанија чланова и њихових запослених, а у чијој реализацији је учествовала и компанија Моторола.

Сада, након овог 9. јуна 2022. године, заокружена је прва фаза формирања Парка у инфраструктурном и организационом смислу, у наставку очекују нас неки нови пројекти и изазови на чијој реализацији ћемо, као и до сада, предано радити.

Назад