Актуелности

13.03.2024.

Иновациони форум YU Info 2024 – прилика за размену искуства и јачање иновационог екосистема региона

На Иновационом форуму Yu Info 2024 тим НТП Ниш присуствовао је јединственом скупу предавања усмерених ка унапређењу иновационог екосистема. Овај догађај, који је својим садржајем обогатио први дан конференције, био је прилика за све присутне да се упознају са најновијим трендовима и стратегијама које доприносе развоју иновација.

Истакнути говорници су кроз своја key note предавања пружили дубоки увид у свет иновација, представљајући примере из праксе који инспиришу, нове пословне моделе који обликују тржиште, као и иновативне приступе који преобликују начин на који послујемо. Ове презентације нису само информисале присутне, већ су их и мотивисале да размишљају изван уобичајених оквира и да примене научено у својим професионалним сферама.
Додатну вредност форуму дале су презентације различитих корисних платформи, које су представиле алате и ресурсе неопходне за ефикасно структурирање и побољшање иновационог екосистема.
Поред едукативног аспекта, конференција је била и изванредна прилика за умрежавање. Простор за дружење омогућио је учесницима да размене идеје, успоставе нове пословне контакте и истраже потенцијална партнерства. Ова динамична интеракција међу присутнима додатно је обогатила искуство учесника, отварајући врата новим могућностима сарадње и иновација.

У склопу Иновационог форума, који је организован од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација, а у оквиру пројекта „Србија земља науке, земља иновација“ , заједница иноватора и професионалаца имала је јединствену прилику да заједно, размењујући искуства тежи ка јачању иновационог екосистема стварајући темеље за будуће успехе 24 регионалних иновационих стартап центара.

 

Назад