Актуелности

13.06.2023.

Годишње окупљање чланова заједнице НТП Ниш: Достигнућа – Допринос – Доградња

У петак, 9. јуна Научно-технолошки парк Ниш организовао је годишње окупљање заједнице, где је заједно са компанијама члановима сумирао постигнуте резултате и остварене циљеве, а главни фокус разговора јесу и планови који предстоје.

Током протекле три године, Научно-технолошки парк Ниш постао је центар за изврсност иновација, привлачећи стручњаке из различитих области и пружајући подршку својим члановима и њиховим иновативним идејама.

,,Улагали смо напоре да ојачамо наше везе и оснажимо нашу заједницу. Кроз саветовања, радионице, менторске сесије и програме подршке, пружили смо прилику младим талентима да своје идеје претворе у успешне бизнис пројекте. Кроз ове активности, створили смо мрежу која повезује различите секторе, омогућавајући нам да делимо знање, ресурсе и идеје, а уједно на овај начин помогли смо и компанијама члановима на њиховом развојном путу“ истакао је др Милан Ранђеловић, директор Научно – технолошког парка Ниш.

Овај догађај, интерног карактера, био је прилика да се стави посебан акценат на представљање будућих циљева Научно-технолошког парка Ниш. Један од најважнијих планова који је истакнут јесте проширење просторних капацитета. Формирање новог пословног простора омогућиће, између осталог и простор за пријем чланова који су на чекању, отвара се могућност за напредак компанија чланова чије се пословање интензивно развија, а број запослених континуирано расте, док је једна од кључних предности и отварање развојних центара великих иностраних компанија.

Сада већ традиционално, другу годину за редом, у партнерству са Локалном Фондацијом Ниш организована је и лицитација подршке креативним идејама за развој града. Ове године на надметању нашло се 13 предмета, а обезбеђен је износ од 310.000 динара који ће бити усмерени ка реализацији креативних идеја грађана Ниша на неком од наредних конкурса ЛФН. Међу уметничким сликама, дизајнерским комадима, спортским реквизитима, највећи износ, од чак 60.000 динара излицитиран је за мајицу са потписом Жељка Обрадовића, тренера КК Партизан.

Подсећања ради, прикупљеним средствима на прошлогодишњој лицитацији у НТП Ниш подржано је 6 идеја група грађана, неформалних удружења и појединаца који сада у највеће раде на својим пројектима, а ово окупљање била је одлична прилика да компаније чланови НТП Ниш чују и две већ подржане идеје.

Назад