Актуелности

11.05.2022.

Почиње Фаза 2 Raising Starts програма!

Двадесет и четири стартапа добила су даљу подршку за убрзан развој у оквиру друге фазе програма Raising Starts 2.0: Ambrozer, Attention Getter, Arch, BIBO, By Tech, Capsule Game Studio, Collabwriting, Farma Inova, Farmbot, Džigzi, LetzPlay, MatchIT, Meeliana, Natural Factory, ProShot, Safe Waste, SAVEMA, Smartsy, Sport Up, Stambeni savetnik, The Social Formula, VAH, WizArt, Златни старт.

Сваком од тимова додељен је стручни и бизнис ментор, у зависности од специфичних потреба стартапа, са којима ће у наредних 6 месеци радити на постављеним циљевима и даљем развоју у оквиру индивидуалних сесија. Очекују их и додатне специјализоване обуке у области изградње бизниса и развоја стартапа, peer-to-peer умрежавање са другим стартап оснивачима, инвеститорима и експертима из заједнице, а тимови добијају и до 15.000 CHF за убрзан развој своје иновације.

На другом позиву за Raising Starts програм за учешће у првој фази изабрано је 45 тимова који су овладали основним знањима у погледу развоја иновативних бизниса, тржишне валидације проблема, у области заштите права интелектуалне својине. На крају Фазе 1, тимови и компаније представили су на Demo day-у своје идеје пред Комисијом за одабир, која је одлучила којих 24 стартапа је својим радом и приступом показало највећи потенцијал за комерцијализацију своје идеје и освајање глобалног тржишта, а који ће наставити учешће у програму у оквиру Фазе 2.

Raising Starts је први pre-seed програм у Србији, који стартап тимовима и компанијама у најранијим фазама развоја доноси и стручни и финансијску подршку за убрзан развој иновативних производа и услуга, на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште. Програм спроводи Научно-технолошки парк Београд уз подршку Владе Швајцарске, у партнерству са Научно-технолошки парк Ниш и Научно технолошки парк и Стартап центар Чачак, у оквиру  пројекта “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова”.

Назад